Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Ny udstilling: Billedtæpper fra Anne-Mette Holm

I Det Arktiske Hus står Arktisk Institut i øjeblikket for en udstilling med ti spændende broderede billedtæpper af Anne-Mette Holm – fyldt med mange spændende små historier.

Anne-Mette Holm, der er uddannet kunsthåndværker / væver, med mange udstillinger og bl.a. kirkeudsmykninger bag sig, fortæller om billedtæpperne:

”Årene i Grønland, især mine tolv år i Kulusuk i Østgrønland, blev en kæmpe oplevelse med en stor inspiration fra natur, fugle, dyr, folklore og ikke mindst fra alle mine kære og brave bygdefæller. Med liv og sjæl fulgte de mit arbejde med træ, ben, tekstil m.m. og stod altid klar med råd og dåd og ikke mindst - et glimt i øjet.

De ti tæpper, som kan ses på denne udstilling, skulle egentlig have været vævet, men pladsmanglen i mit lille hus gjorde, at der ikke var plads til at sætte væven op. I stedet valgte jeg at anvende mit vævegarn til at brodere dem da jeg blev tilbudt en rulle broderestof.

Arbejde med tæpperne er ikke slut. Jeg broderer videre. Og selvom jeg nu bor i Danmark, er kærligheden til og inspirationen fra Grønland den samme og jeg tror, den holder mit liv ud.”

Udstillingen kan ses mandag-torsdag 9-16 og fredag 9-15 ved at ringe på hos Arktisk Institut, Strandgade 102, KBH K.

Udstillingen varer frem til og med fredag d. 02/12/2022

For yderligere information kontaktes Arktisk Institut

+45 3231 5055