Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Om Grønlandsregistranten

Mini-Grønlandsregistranten

Mini-Grønlandsregistranten er en søgefunktion til aktører, der er med i projektet ’Grønlandsregistranten’. Søgefeltet giver brugere mulighed for at søge efter grønlandsrelateret arkivmateriale direkte i Grønlandsregistranten fra aktørens egen hjemmeside.

Kontakt Arktisk Institut for at høre nærmere.

 

Brochurer og artikler

'Brochure om Grønlandsregistranten – dansk' - Kontakt venligst Grønlandsregistranten, hvis der er brug for en foldbar brochure til print.

'Brochure om Grønlandsregistranten – kalaallisut’ - Kontakt venligst Grønlandsregistranten, hvis der er brug for en foldbar brochure til print.

'Brochure om Grønlandsregistranten – English’ - Kontakt venligst Grønlandsregistranten, hvis der er brug for en foldbar brochure til print.

Man kan jo altid tale om vejret – eller arkivalier”, Tidsskriftet Grønland, nr. 2, 2022. Udgivet af Det Grønlandske Selskab; redaktør Uffe Wilken.

Kokken, som blev arkiv-haj”, AG - Atuagagdliutit, 8. juni 2022. Udgivet af Mediehuset Sermitsiaq-AG; journalist Marianne Krogh Andersen.

Grønlandsregistranten – Kalaallit Nunaat pillugu Ujarlerfik”, Tidsskriftet Journalen, nr. 1, 2021. Udgivet af Dansk Lokalhistorisk Forening, Organisationen Danske Arkiver og Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver; redaktør Johnny Wøllekær.

Sprog

Sproget i aktørinformationerne er bestemt af den enkelte aktør. Størstedelen af informationerne er dansksproget, fordi den helt overvejende del af materialet, er formuleret på dansk. Der kan dog være registranter, eller dele deraf, der er formuleret på grønlandsk eller færøsk.

Dataansvarlig

Den enkelte aktør, der ejer materialet og leverer oplysningerne i Grønlandsregistranten, er ansvarlig for disse oplysninger.

Grønlandsregistranten er dansksproget, fordi den helt overvejende del af de arkivalier, der er tale om, er formuleret på dansk. I særlige tilfælde oversættes meddelelser til grønlandsk, men indtil videre vil sekretariatet desværre ikke være i stand til at kommunikere på grønlandsk.

Spørgsmål til det generelle indhold i Grønlandsregistranten kan rettes til arkivet på [email protected]. Ret desuden gerne henvendelse, hvis der er kendskab til en relevant aktør, der ikke fremgår af Grønlandsregistranten. Spørgsmål vedr. specifikke oplysninger om samlinger eller arkivalier rettes direkte til den pågældende aktør.

(+45) 3231 5052

Vejledningsvideo - introduktion 1,3min:

Vejledningsvideo - geografisk kort 2,2min:

Vejledningsvideo - tekstsøgning 3,4min: