Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Arktisk Institut er en lille arbejdsplads kendetegnet ved nærhed, samarbejde og alsidige opgaver.

Alle ansatte har et højt uddannelsesniveau og en relevant faglig baggrund, som stilles til rådighed for instituttets brugere og samarbejdspartnere. I det daglige arbejde fokuseres der på størst mulig orden og overskuelighed i samlingerne og på et højt serviceniveau overfor publikum.

Ansatte

Anne Mette Randrup Jørgensen, ph.d., direktør: Tlf.: +45 32 31 50 50, arktisk@remove-this.arktisk.dk

Anne Mette Randrup Jørgensen er Arktisk Instituts direktør. Hun har arbejdet med fotos og film, arkiver, erindring, og kulturarv siden 1990erne, praktisk som teoretisk. Hun er cand.mag. i socialantropologi fra Århus Universitet og blev i 2017 ph.d. fra Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet med afhandlingen ’Moving Archives’ om grønlandske arkiver og erindringer om industrialiseringen. Anne Mette Randrup Jørgensen har fra 2005 til 2023 været tilknyttet Nationalmuseet som museumsinspektør, projektleder og forsker i Grønland, arktisk Canada, Skandinavien og Vestafrika. Anne Mette Randrup Jørgensens cv og publikationsliste.

 

Stig Søndergaard Rasmussen, cand.mag, fotoarkivchef: Tlf. +45 32 31 50 51, foto@remove-this.arktisk.dk 

Stig Søndergaard Rasmussen er bachelor i Grønlandske og Arktiske Studier og cand.mag. i Historie. Ud over at varetage fotoarkivet, står Stig Søndergaard Rasmussen også for hjemmesider og for at give foredrag til studerende og andre gæster der besøger Arktisk Institut. Han har skrevet en række artikler om historiske fotos i tidsskriftet Polarfronten, har været guide på Nationalmuseets arktiske afdeling og guide på Visit Carlsberg, og har sit eget firma, Nordoskop Formidling, der laver historiske byvandringer i det gamle København.

 

Jørgen Trondhjem, ph.d, arkivchef: Tlf. +45 32 31 50 55, arkiverne@remove-this.arktisk.dk

Jørgen Trondhjem er ph.d. i Eskimologi og Arktiske Studier og i Kunsthistorie og varetager, ud over funktionen som arkivchef, registrering og affotografering af instituttets kunst- og genstandssamling. Han har 2007 skrevet ph.d. om moderne grønlandsk billedkunst og været ekstern lektor på KU, Afdeling for Eskimologi og Arktiske Studier, og Ilisimatusarfik / Grønlands Universitet, og holdt foredrag i mange sammenhænge med fokus på grønlandsk kunst, grønlandsk historie og det moderne Grønland. Skrevet bogen ’100 års grønlandsk billedkunst – en introduktion’, Turbineforlaget, 2012. Desuden har Jørgen Trondhjem en uddannelse som sygeplejerske og har som sådan arbejdet i Nuuk 1991-95.

 

Sebastian Lindholm Reiding, studentermedhjælper

Sebastian Lindholm Reiding er i gang med sin bachelor i Grønlandske og Arktiske Studier. Han er tilknyttet fotoarkivet.

 

Tobias Wessing, studentermedhjælper

Tobias Wessing er i gang med sin bachelor i Grønlandske og Arktiske Studier. Han er tilknyttet fotoarkivet.

 

Bent Nielsen, ph.d., frivilig: Tlf.: +45 32 31 50 53, [email protected]

Bent Nielsen var direktør for Arktisk Institut fra 2006 til 2023 og er nu tilknyttet instituttet som frivillig. Ph.d. i 2005, ekspert i indfødte folks vilkår i det nordøstlige Rusland efter Sovjetunionens sammenbrud, og leder af en række danske Tjukotka Ekspeditioner. . Bent Nielsens publikationsliste.

 

Elisabeth Sparst Kofoed, cand.mag, frivilling

Elisabeth Sparst Kofoed har tidligere været kortarkivar på Arktisk Institut og er nu tilknyttet instituttet som frivillig.

 

Janni Andreassen, journalist

Frivillig

 

Jan Løve, cand.psych.

Frivillig

 

Gudrun Tølbøll, korrespondent

Frivillig

Adresse:
Strandgade 102, 1. sal
1401 København K

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 9:00-16.00, fredag kl. 9:00-15.00.

Vi anbefaler at man kontakter os og laver en aftale inden ens besøg.

Anne Mette Randrup Jørgensen, ph.d., direktør

+45 32 31 50 50