Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Arktisk Institut blev grundlagt i 1954 med greve og polarforsker Eigil Knuth og kaptajn Ejnar Mikkelsen som de mest prominente initiativtagere.

Velkommen til Arktisk Institut

Du kan enten besøge arkiverne her på hjemmesiden (databaserne) eller på vores adresse.

Om Arktisk Institut

Få indblik i de danske grønlandsekspeditioner, fordyb dig i Grønlands historie og lær mere om kultur- og samfundsforhold i Grønland og det øvrige Arktis. Arktisk Institut ønsker at udbrede kendskabet til de arktiske egne og formidle viden om relationerne mellem Danmark og Grønland. Arktisk Institut har et dokumentarkiv, en fotosamling, et kortarkiv, en kunst- og etnografisamling og et bibliotek, som kan hjælpe dig i din søgen efter arktisk-relaterede emner. Alt dette kan du læse mere om på hjemmesiden.

Hvad er Arktisk Institut

Arktisk Institut er en ikke-erhvervsdrivende fond, der har til huse i Københavns Kommune. Instituttet har til formål at indsamle, opbevare og registrere materiale vedrørende Grønland og det øvrige Arktis samt gøre dette materiale tilgængeligt for publikum.

Coronavirus-regler

Pga. coronavirus er det pt. et krav, at man som bruger bestiller tid for ens besøg og at man har mundbind på, når man kommer ind i huset og når man bevæger sig rundt. Når man sidder ned med arkivalierne, behøver man ikke at have mundbind på.

Adresse:
Strandgade 102, 1. sal
1401 København K

Åbningstider:
Mandag - fredag kl. 9-16:00

Vi anbefaler at man kontakter os og laver en aftale inden ens besøg

Bent Nielsen, ph.d., direktør

+45 32 31 50 50

arktisk@arktisk.dk