Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Glædelig jul

I anledningen af juletiden vil vi her på Arktisk Institut gøre opmærksom på vores samling efter Andreas Lund-Drosvad (”Suko”). Han sendte i 1932 et forslag til Statsradiofonien om, at stationen hen over julen kunne sende julehilsner fra slægtninge i Danmark til pårørende i Grønland. Samme jul blev dette til virkelighed, og den dag i dag lever traditionen stadig.

Andreas Lund-Drosvad (1899-1989) har beskrevet Grønland gennem billeder, breve og dagbøger. Han var et alsidigt menneske, der startede som huslærer i Maniitsoq og senere flyttede til Prøven ved Upernavik, hvor han levede som hvalfanger og udstedsbestyrer. Lund-Drosvad indsamlede store mængder grønlandsk kunst og kunsthåndværk, der senere blev fordelt til lokalmuseer i Grønland.

Samlingen efter Lund-Drosvad indeholder dokumenter, malerier, tegninger og akvareller, og ikke mindst flere hundrede fotografier fra det meste af Grønland, samt Canada, Norge og Sverige.

Samlingerne er nu blevet registreret og du kan finde det hele her:

Dokumentmateriale: søg i registranten på <link>A 276

Fotos kan du finde <link http: www.arktiskebilleder.dk pages>her ->

God fornøjelse og glædelig jul!

Arktisk Institut holder i øvrigt lukket mellem jul og nytår, men du er selvfølgelig altid velkommen til at bruge hjemmesiden, søge i billederne, lytte til podcasts osv. 

For yderligere information kontaktes Arktisk Institut

+45 3231 5055