Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Udstillinger

Pop-up udstilling: 'Johan Eugenius: Flora Neria'

Vi har en pop-up-udstilling på Arktisk Institut, der deler ny viden om Johan Eugenius' videnskabelige arbejde med Grønlands planter. Udstillingens indhold stammer fra forskning udført i forbindelse med kulturarvsprojektet 'Field/Work in the Archive: Herbaria as Sites of Cultural Exchange', finansieret af Augustinus Fonden. Projektet undersøger de kulturelle betydninger og den koloniale fortid i de botaniske samlinger på Statens Naturhistoriske Museum. Det var i forbindelse med dette projekt, at museets gæsteforsker Martha Fleming genfandt store dele af Johan Eugenius’ noter.

Pop-up udstillingen og et offentligt program af events og foredrag bliver produceret af Statens Naturhistoriske Museum, Arktisk Institut og Det Grønlandske Hus i København.

Pop-up udstillingen har åbent mandag til torsdag 9.00-16.00 og fredag 9.00-15.00 - og er gratis. Udstillingen er blevet forlænget til og med april.

Læs mere om kulturarvsprojektet her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13785500/en-gronlandsk-samling-pa-udstilling?publisherId=13560986&lang=da

Åbningstider

Det Arktiske Hus: Mandag - torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-15.