Ny udstilling på Arktisk Institut:
Genforhandlet - danske erindringer om Grønland i nyt lys

Se udstillingen i Strandgade 102 på Christianshavn frem til 24. oktober.
Åbent hverdage kl. 9 til 15.
Danskere er gennem generationer rejst til Grønland for at arbejde. I de første århundreder af kolonitiden var det kun få, men efter Anden Verdenskrig steg antallet markant. Mange tog sæsonarbejde eller flyttede permanent. Flere og flere med danske rødder blev født i Grønland, nogle i blandede ægteskaber.
De mange forskellige tilknytninger til Grønland har affødt fortællinger, fotografier, film og genstande, der er bragt med hjem og er blevet en del af familiernes historie. Disse minder er så udbredte blandt danskere, at Grønland kan siges at være en del af en fælles dansk erindringskultur.
I en ny udstilling på Arktisk Institut kan du opleve et fiktivt hjem i Danmark, der er skabt af elementer fra flere danske familiers historier. På væggene og i skabene kan man se spor af den tætte forbindelse til Grønland, og yngre og ældre stemmer fortæller om at leve med historien i en tid, hvor relationen mellem Grønland og Danmark er i rivende udvikling.
Noget er under opbrud, og forholdet mellem Grønland og Danmark udvikler sig hastigt. Hvordan påvirker det vores erindringer? Ændrer vi vores syn på Grønland – og på os selv?
Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem et forskningsprojekt ledet af lektor Kirsten Thisted fra Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, Arktisk Institut, kulturproducent Naja Kløve Moltved og med film produceret af Mia Edelgart og Eva la Cour. Projektet er støttet af Augustinus Fonden.

Åbningstider
- Åbningstider: mandag-fredag kl. 9-15.