Bornholms Ø-arkiv
I maj 2009 overtog Bornholms Ø-arkiv driften af Bornholms Lokalhistoriske Arkiv. I december 2009 stod byggeriet af Bornholms Ø-arkivs nye publikumsarealer på Pingels Allé 1 klar, som en tilbygning til Rønne Bibliotek.
I praksis varetager vi 2 arkivfunktioner; det kommunale og det lokalhistoriske. Begge funktioner serviceres fysisk og digitalt.
Lokalerne på Pingels Alle er arbejdsplads for de ansatte i arkivet, og tjener som publikumsareal for den lokalhistoriske del. Vi er 5 fastansatte i arkivet. Vi ser frem til at mødes på arkivet.
Kommunearkiv
Det er primært indenfor kommunen vi benytter de kommunale arkivalier, men det sker oftere at det er her vi skal finde svaret på borgernes spørgsmål.
Arkivalierne i det kommunale arkiv er ikke umiddelbar tilgængelige for borgerne og vil i hvert tilfælde blive vurderet efter arkivlovens tilgængelighedsfrister om de kan stille til rådighed.
Det er muligt at ansøge om både aktindsigt og dispensation fra arkivlovens tilgængelighedsregler. Henvendelse om dette skal ske på arkivet.
Arkivalierne kan fremsøges i Bornbas.net.
Martha Gudrun Kofod Krag Olsens Arkiv
- Læg 1. Anbefalinger af Martha Jespersen, sygeplejerske, fra overlæge på Bornholms Amtssygehus A. Hald, oversygeplejerske Marie Seeger, Resident Kapl. og præst ved amtssygehuset Viggo Nielsen, Sygehuslæge S. Borch, samt anbefalinger fra Grønland.
- Læg 2. Billeder af Martha Jespersen og billeder fra Grønland
- Læg 3. 2 fotografier fra Almindingen
- Læg 4. Fotografier fra Grønland
- Bind 1. Fotoalbum med billeder fra Grønland
- Bind 2. Fotoalbum med billeder fra Bornholm og Grønland
- Bind 3. Fotoalbum med familiebilleder
Lokal- og slægtshistorie
Vi er lokalhistorisk arkiv for Bornholm og rummer Rønne Biblioteks lokalhistoriske bogsamling på vores læsesal. Ønsker du at finde dine rødder på Bornholm, er det også hos os, du kan søge hjælp.
Vores samlinger består af en række forskellige materialer
Fotografier, aviser, kirkebøger, folketællinger og mandtalslister, øvrige mikrofilm, videofilm, 8 mm film, 16 mm film, lydbånd samt kort, plakater og prospektkort. Meget af materialet kan fremsøges på Bornholmske Billeder, som er et digitalt, historisk arkiv i samarbejde mellem Bornholms Ø-arkiv og Bornholms Museum, eller via de mange andre databaser, der er tilgængelige på vores hjemmeside.

Grønlandsregistranten er dansksproget, fordi den helt overvejende del af de arkivalier, der er tale om, er formuleret på dansk. I særlige tilfælde oversættes meddelelser til grønlandsk, men indtil videre vil sekretariatet desværre ikke være i stand til at kommunikere på grønlandsk.
Spørgsmål til det generelle indhold i Grønlandsregistranten kan rettes til arkivet på [email protected]. Ret desuden gerne henvendelse, hvis der er kendskab til en relevant aktør, der ikke fremgår af Grønlandsregistranten. Spørgsmål vedr. specifikke oplysninger om samlinger eller arkivalier rettes direkte til den pågældende aktør.

(+45) 3231 5052

registrant@ arktisk.dk