English

Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

KØS - museum for kunst i det offentlige rum

KØS museum for kunst i det offentlige rum er dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Museet udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, iværksætter forskning, der kunstfagligt styrker feltet og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden.

KØS SKABER:
- Særudstillinger med internationale og nationale kunstnere, der formidler bredden i feltet og giver uventede bud på, hvordan kunst i offentlige rum kan gnave sig ind i samfundets aktuelle problemstillinger.
- Offentlige kunstprojekter, der har modet til at gå nye veje for at få kunst og mennesker til at mødes.
- Inkluderende og inspirerende arrangementer på museet og i offentligheden, der sætter kunsten i spil.
- Levende og inddragende undervisningsforløb, der sigter efter at gøre kunsten til en afgørende og aktiv spiller i dannelsen af vores børn og unge.
- Dagsordensættende og nyskabende forskning, der skubber til forståelsen og udviklingen af feltet, nationalt såvel som internationalt.
- En varm, inkluderende og inspirerende ramme for vores gæster i KØS Shop og KØS Cafe.

KØS SAMLING
- består af mere end 18.000 enestående skitser, modeller og forarbejder til kunst i offentlige rum og et arkiv, der dokumenterer processer og brydninger omkring kunst i offentlige rum. Udvalg fra samlingen udstilles jævnligt på museet og aktiveres i KØS’ undervisning, ligesom at kunstnere med mellemrum inviteres til at gå i dialog med KØS samlingen og KØS som institution.

Museet har eksisteret siden 1977 og ændrede i 2009 navn fra Kunstmuseet Køge Skitsesamling til KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Nørregade 29, 4600 Køge, Danmark
 

Værker, der knytter sig til Grønland

I nærværende fil kan ses en liste over forarbejder til værker udført i eller tiltænkt Grønland samt forarbejder med relation til Grønland. Listen må ikke anses for udtømmende.

 

Grønlandsregistranten er dansksproget, fordi den helt overvejende del af de arkivalier, der er tale om, er formuleret på dansk. I særlige tilfælde oversættes meddelelser til grønlandsk, men indtil videre vil sekretariatet desværre ikke være i stand til at kommunikere på grønlandsk.

Spørgsmål til det generelle indhold i Grønlandsregistranten kan rettes til arkivet på [email protected]. Ret desuden gerne henvendelse, hvis der er kendskab til en relevant aktør, der ikke fremgår af Grønlandsregistranten. Spørgsmål vedr. specifikke oplysninger om samlinger eller arkivalier rettes direkte til den pågældende aktør.

(+45) 3231 5052

Vejledningsvideo - introduktion 1,3min:

Vejledningsvideo - geografisk kort 2,2min:

Vejledningsvideo - tekstsøgning 3,4min: