English

Dokumentation og formidling af Danmarks historie i Grønland og Arktis

Sundby Samlingerne - Museum & Arkiv for Nørresundby

Sundby Samlingerne er meget mere end et bymuseum med interiør fra forrige århundrede og spændende effekter og historier.

Sundby Samlingerne er også Nørresundbys eneste lokalhistoriske arkiv.

Arkivet rummer arkivalier fra de tidligere Nørresundby og Sundby/Hvorup kommuner og en meget stor billedsamling, som er ved at blive registreret. På nuværende tidspunkt er ca. 4000 billeder lagt ind på Arkiv.dk.

Sundby Samlingerne modtager som altid arkivalier både fra private og erhvervs- og foreningslivet fra de ovennævnte kommuner.

Sundby Samlingerne er en selvejende institution, som foruden Bryggergaarden består af husene i Urtehaven og det lokalhistoriske arkiv. Alt drives af frivillige inkl.
medlemmer, det gælder administration, kustodevagter, planlægning, udstillinger, registrering, vedligeholdelse mm

Har man lyst til at blive frivillig og dermed hjælpe med at bevare Sundby Samlingerne, kan man kontakte bestyrelsesformanden, Aase Daarbak på tlf. 2856 8597 eller ved henvendelse i Bryggergaarden i åbningstiden.

Gl. Østergade 8, 9400 Nørresundby, Danmark
Har man spørgsmål eller er i gang med slægtsforskning, kan vi kontaktes i Bryggergaardens åbningstid (torsdag og fredag ​​kl. 13 – 16 og lørdag kl. 10 – 13), på mail [email protected] eller på tlf. 2856 8597.

Sundby Samlingernes Arkiv har oprettet studiepladser i en af ​​stuerne i Bryggergaarden, hvor der er mulighed for at slægtsforske og få adgang til at registrere arkivalier.
 

Arkivalier

Arkivalienumre kan bruges til at søge efter yderligere information og andre materialer via arkiv.dk.

 

A335 Søfartsbog Thostrup, Gustav Gustavusen

Gustav Thostrup deltager i Danmarksekspeditionen ledet af Mylius-Erichsen 1906, som 2. styrmand. Arkivposten indeholder

  1. 1897-1909 Søfartsbog: Gustav Gustavusen Thostrup.
  2. 1898-1944 Gustav Gustavusen Thostrup: Han startede 1898 som værnepligtig ved marinen, sejlede som styrmand og senere kaptajn indtil 1912, hvor efter han arbejdede ved Aalborg Havns Lodseri til 1944.
Periode: 1897 - 1944
 

Fotografier

Bl.a. fra

  • Kresten Andersens arbejdsliv i Grønland, 1932.
  • Viggo Jacobsen, søn af Ane Johanne og Jacob Jacobsen, var efter sin konfirmation et par år på landet. Derefter sejlede han i nogle år, og var i to af disse med til at hente Kryolit på Grønland. 1910-1920.
Periode: 1910 - 1932
 

Grønlandsregistranten er dansksproget, fordi den helt overvejende del af de arkivalier, der er tale om, er formuleret på dansk. I særlige tilfælde oversættes meddelelser til grønlandsk, men indtil videre vil sekretariatet desværre ikke være i stand til at kommunikere på grønlandsk.

Spørgsmål til det generelle indhold i Grønlandsregistranten kan rettes til arkivet på [email protected]. Ret desuden gerne henvendelse, hvis der er kendskab til en relevant aktør, der ikke fremgår af Grønlandsregistranten. Spørgsmål vedr. specifikke oplysninger om samlinger eller arkivalier rettes direkte til den pågældende aktør.

(+45) 3231 5052

Vejledningsvideo - introduktion 1,3min:

Vejledningsvideo - geografisk kort 2,2min:

Vejledningsvideo - tekstsøgning 3,4min: